Tröttare än tröttast!

Hade visst inte återhämtat mig så bra som jag trodde från jetlagen. Igår sov jag nästan hela dagen och idag ahr jag legat i sängen till 13.00. Åt nyss min frukost/lunch.

Idag blir det slappdag till 100. Kanske tar en promenad eller nåt i eftermiddag. Hade velat springa men alla mina träningskläder är hemma hos mamma.


Ciao!

Äntligen hemma!

Nu har jag äntligen återhämtat mig från flygning och jetlag. Resan började i Chattanooga där det blev problem med incheckningen av mina väskor. De kunde bara skicka dem till Chicago. Så efter ungefär lite mer än en timmas flygning fick jag hämta mina väskor i Chicago. Visste ni att det är världens största flygplats? Men jag fick faktiskt tag i mina väskor som var märkata med lappar där det stod "Heavy" på. Jag drog dem upp för fem rulltrappor och fastnade i en hiss. När jag äntligen kom fram till tåget så missade jag det. Men det går typ var 3 minut så det gjorde ju inget. Åkte till rätt terminal och checkade in mitt bagage. Fick beskedet att mitt flygplan var ungefär 1 timma och 40 minuter för senat. Jaha, tänkte jag. Då är det bara att springa genom Heathrow i London för att komma med nästa plan. Väl incheckad och innanför säkerhetskontrollerna så insåg jag att de inte hade en enda restaurang eller fik. Hur skulle jag då klara mig i 6 timmar? Fick köpa en baguett, islatte på flaska, några tidningar, m&m's och vatten. Nu var det alltså bara att sätta sig ner och vänta i ungefär 5 timmar. Väntan gick tro det eller ej ganska fort och snart var jag på flygplanet mot Heathrow. Det var sleeptime så jag sov lite.

Väl på flygplatsen fick jag springa igenom säkerhetskontrollerna. Som bara tog 10 minuter. Mycket ovanligt! Sprang sen till ett tåg som tog mig till rätt ända av terminalen. Gick på mitt plan till Arlanda. För första gången fick jag se och höra en människa som pratade svenska. Skönt!

På Arlanda var jag tvungen att hämta ut mitt bagage och gå till en annan terminal. Där hade jag ungefär två timmar. Hade över 20 kg övervikt men behövde bara betala för 10 kg. Tog en fika och tappade bort tiden. Fick rusa genom säkerhetskontrollerna.

Var sen hemma i Landvetter vid 20.00. Home sweet home!


Last day in the States!

Sista gangen jag skriver har nar jag ar i USA! I eftermiddag aker jag.
  Till frukost har jag atit flingor och popcorn! Det ar nagot speciellt med amerikanska popcorn. Jag vet inte vad det ar men ah vad goda dom ar. Kanske ar det smoret? Vi har ju ocksa smor pa vara popcorn men inte sa mycket.

Medans mitt huvud snurrar omkring i tankar av popcorn ska jag packa ihop det sista, gora mig iordning och stada lite.

Usch, detta ar sorgligt!

Ciao!


Wendy looks like Pippi Longstocking!

Nu ar det kvall igen. Imorgon eftermiddag aker jag hem. Det kanns tungt men enda bra pa samma gang. Kan inte riktigt beskriva det. Jag tanker pa den andra utbytesstudenten som ska komma och pa allt roligt hon kommer ha med denna underbara familj. Men sen tanker jag pa allt dar hemma som jag kommer att gora. Det kommer ocksa bli roligt. Men jag kommer aldrig fa veta hur jag hade kunnat fa det har om jag hade stannat. Aja, jag har i alla fall lovat mig att aldrig angra mig!

Ikvall har jag varit pa Jessicas soccerpractise. Efter det akte vi till Wendy's och kopte take away mat. Mumma! Inget mer atande for mig ikvall forutom frukt.

Ciao!

Just packing all my stuff!

Hola!

Idag ar det mandag. Jag har packat nastan hela dagen. Jattejobbigt och trakigt! Men det maste goras. Jag tror att jag kan trycka ner alla mina saker i bada vaskorna. Det blir nog bara lite overvikt. I eftermiddag ska vi ga pa Jessicas fotbollstraning.

Imorgon blir det mer packning och sen aker vi till flygplatsen. Planet gar 17.30 till Chichago. Sen aker jag vidare till London, Arlanda och Landvetter flygplats. Det kommer att ta ungefar ett dygn med all vantan.

Min mamma vill prata nar jag kommer hem. Jag ar rent ut sagt skitradd for det. Men jag dor ju inte av det. Hoppas att jag orkar ga till skolan pa torsdag. Jag vill verkligen det :)

Ciao!

Knaprar is!

Hello!

Idag är det Söndag och vi har varit i kyrkan. Första gången jag var där utan att storböla. Men även sista gången jag var där över huvud taget. Nu har vi ätit lunch och jag ska snart packa lite hade jag tänkt.

Även fast jag bara har varit här i ungefär en månad snart så finns det massa saker jag kommer att sakna.

För det första: Starbucks! Hur ska jag klara mig?

M&M's! Jag vet att vi har dem hemma i Sverige men det betyder inte att kommer att köpa dem.
Granola Bars - Typ ni vet sånna dar mellanmålssnacks. Asgoda!
Självklart kommer jag at sakna skolan och alla människor jag har lärt känna.
Det fina vädret! Det är typ 30 grader här hela tiden!
Att allt är så billigt här. Jag köpte ju både Converse och puder här för ungefär halva priset från Sverige.
Sist men inte mins ismaskinen. Jag praktiskt taget äter is här!

Imorgon är min sista hela dag här. Ska packa och städa lite efter mig. När jag kom hit sa de att de ville att jag skulle hålla städat. Visst, tänkte jag. Det kan ju inte vara så svårt! Haha! Det var jobbigare än jag trodde!


Hasta la vista!


Saturday!

Saturday, and I'm just chillin'!

Kom nyss hem fran lite shopping och lunch ute. Till frukost idag har jag atit popcorn och bagels. till lunch blev det en stor glass och en capucinoglass. Typ som frappino :) Japp japp, jag lever the american life! Ikvall ska jag och Heather ga pa bio tillsammans. Jessica och darwin ska aka och fiska sa det blir bara vi tva.

Ska nog forsoka borja packa lite ocksa. Jag vet ju hur seg jag ar nar det galler sant. Skulle solat ocksa men molnen kom och forstorde min plan.

Just having a bad cold!

Idag har jag bara chillat! Eftersom att jag ska aka hem sa behover jag inte ga i skolan. vilket jag tycker ar bra. da far jag ju inte sa mycket kompisar att sakna sen.

Gick upp vid 8. Heather sa att vi skulle ata frukost pa ett cafe. Jag at en underbar ostfralla med cremecheese med soltorkad tomatsmak. Wonderful! Till det drac jag en chailatte. Mumma!

Sen akte vi och shoppade lite. Kopte puder for 19 dollar. Det ar ungefar 150 spann. Hemma kostar det 250 kr. kopte ocksa en present till Johanna och ett par jeans fran American Eagle. Lite amerikansk maste jag ju vara nar jag kommer tillbaka.  
  Efter det akte vi till Starbucks och jag kopte en islatte med vaniljsmak.

Idag fick jag hem mina flytider. Jag flyger pa tisdag eftermiddag och kommer fram pa onsdag kvall kl 20.05 till Sverige. For hoppningsvis orkar jag ga till skolan pa torsdag. Annars blir det pa fredag.

Just nu passar jag 4 ungar i typ 7-13 arsaldern. For tillfallet sa haller de pa att dranka valpen Rosa. Jag kanske inte ar en sa bra barnvakt after all. Stackars hund!


Ikvall blir det girls sleep over med Jessica! Vi tva ska titta pa film och mysa lite!

Vi har gjort snor tillsammans! Jag vet! Ackligt. Vi gjorde typ ett expriment och det blev snor. xD

Kramis!


Klantiga lilla jag!

Hej igen!

Sitter och chillar framför datorn som snart kommer att dö. Jag råkade pajja min adapter. Hela den är skev nu :S


Tur att jag inte behöver den i Sverige i alla fall.

Jag har blivit beroende av m&m's! Så underbart goda!

Ni skulle sett m&m affären jag var inne i, i NYC! Tre våningar med bara m&m's!

Snart ska vi ha Mirakeldag!

Nu har jag nog bestämmt mig. Det är nog bäst att åka hem. Mamma har lovat att at hand om mig och vi ska gööra det som en ny start.

Idag var det försda dagen i skolan för mina kompisar hemma i Sverige. De fick tydligen reda på att jag skulle komma hem. Jag som skulle hålla det hemligt för Johanna och så säger en lärare att jag är på väg hem. Så när jag rinde Johanna idag så sa hon bara att hon hade hört att jag skulle hem. Haha! Så de är redan förberedda på att jag ska åka hem :P

Nu är jag glad igen! :D

I have som har decision to make!

Det blixtrar och åskar här! Jag har till och med ont i öronen.


Tack för fina kommentarer! Speciellt till Lena & Odd som på något underligt sätt hittade min blogg.

Så nu sitter jag här i min säng. Klockan är ungefär 21.40 och jag funderar på mina alternativ. Jag kan åka hem eller stanna kvar. Igentligen är det väl redan bestämmt men jag har fortfarande tid att ändra mig. Jag tror verkligen att ett år utomlands är en möjlighet både för framtida jobb och för dig själv att utvecklas som människa.

Nyss hade jag ett samtal med Heather och Darwin om vad jag verkligen känner. Har ju liksom inte pratat ordentligt med någon om det så nu har jag i alla fall berättat hur svårt det här är.

De sa att de förstår att dethär är jobbigt för mig. De berättade vad som kommer att hända detta året. Något som de också sa var att jag ska göra som jag själv tycker. Om jag slutar att tänka på pappa, mamma, släkt och kompisar. Vad vill jag då? Vill jag stanna eller vill jag åka hem? Det har jag absolut ingen aning om. När jag tänker på att åka hem så vill jag inget heller. När jag tänker på att stanna så täker jag att det kanske inte skulle vara så tokigt endå. Jag pendlar hela tiden. Det är verkligen ett stort beslut att fatta!

Imorgon är jag hemma från skolan för att sova, tänka och eventuellt packa. Vi får se hur det blir....

God Natt!


It's just so confusing!

Hello time to write again!

Jag andvänder denna bloggen och skriver ner mina känslor för tillfället. Så det där inlägget jag skrev om att alla amerikaner gifter sig och är beroende av män är kanske inte sant till 100 %. Men det var vad jag kände just då.

Imorse ringde pappa och sa att om jag vill så får jag åka hem. Jag hade ett bra samtal med Heather och hon säger att jag bara mår sämre och sämre för varje dag. Även fast hon igentligen inte känner mig så känns det som att hon känner mig utan och innan. Pratade med mamma som sa att hon inte vill att jag åker hem men att hon inte kan hindra mig. Jag får helt enketl bestämma själv.

Ett år utomlands är nog igentligen det bästa du kan göra enligt min mening. Bara man känner att man är redo och kan klara av det.

Jag kan antingen stanna här och ha mitt livs år eller bara åka hem och gå i gymnasiet där. För de flesta människor skulle det vara ett självklart val. Me med tanke på hur jag har mått och att det inte blir det minsta bättre så är det inte lika självklart för mig.

Att åka hem skulle inebära att jag får gå klart gymnasiet, spendera massa tid med Johanna och bara få vara en glad och lycklig ungdom igen. För tillfället är jag inte glad och lycklig. Borde jag inte vara det eftersom att jag har drömt om detta så himla länge? Jag vet ingenting längre.

Måndag

Många som bloggar om sitt år utomlands skriver för det mesta bara saker som är bra. Men jag har min blogg främmst för mig själv och för att skriva ner mina tankar och känslor. Därför skriver jag också ner allt dåligt som händer mig.

Jag vaknade som vanligt och mådde jättedåligt. Det är alltid på morgonen som min hemsjuka kommer fram. Jag blev körd till skolan idag med vilket var väldigt skönt eftersom att jag hatar bussen. Engelskalektionen gick ganska bra och det var till och med en kille som bjöd ut mig på dejt. Fast jag tog det mest som ett skämmt xD Andra lektionen var ju musik och litteratur. Vi körde Song of the day och min lärare spelade Fix you med Coldplay. Det fick mig att börja längta hem igen. Jag lyssnade på den hela vintern när jag satt på bussen tidigt på morgonen och sent på kvällarna.

Från den stunden så var allt piss. Jag ville inte gå och äta för jag vill inte äta själv. Så jag tänkte ringa upp mamma och prata lite men då kommer en lärare fram till mig och säger "Antingen så stoppar du ner den där eller så tar jag den!" Jag hade ju självklart ingen aning om det och det är då allt brister. När jag inte ens kan ringa hem! Vart ska jag tå ta mig till när jag mår så här? Jag rusar ut ur skolan och ställer mig mot en vägg och börjar gråta. Då kommer självklart rektorn som undrar hur det är. Jag får följa med in till hans kontor och ringa hem till sverige.

Sen ville de att jag skulle gå in till en dam som hade samlat ihop massa undommar som hälsade på mig. Pinsammt! Hon ville visa upp den lilla svenska tjejen utan vänner.

När jag kom hem så åkte vi och åt middag på en restaurang. Det är nämligen Jessicas födelsedag idag. Hon fick en söt liten pyjamas av mig.

Pratade med pappa en stund. Även fast klockan var typ 1 på natten där. Han säger att han kan fixa hem mig om jag vill. Jag vill verkligen åka hem! Om jag ångrar mig så har jag i alla fall lärt mig av mitt misstag. Kanske jag åker utomlands när jag är lite äldre. Bara för att lära mig språket och inte leva som en amerikan. Det kanske är mer min grej. Jag vet inte.

Nu ska jag läsa i min bok. Det är det enda som får mig att tänka på något annat och leva mig in i en annan värld.

God natt!

You don't know what you got until you're missing it a lot!

Kände att det var dags att blogga lite. Idag har det varit en tuff dag. Söndag är lika med kyrkdag. Igentligen borde det bara betyda att jag hänger med en snabbis till kyrkan och är facinerad av hur allt går till. Men så är det minsann inte. Liksom förra söndagen så börjar jag gråta i bilen på väg dit. Jag säger att detta är riktigt svårt för mig.

Att stå i kyrkan och titta på folk som blundar, gråter och håller upp sina armar till Amazing Grace gör mig faktiskt rädd. Jag vet inte varför men jag vet att jag blir rädd. Jag vet att människorna inte är farliga men det är ändå något som får mig illa till mods.

Just nu känns det lite som att min värdfamilj valde mig utefter att det stod i mina ansökningshandlingar att jag är kristen. I Sverige dock, kan kristen betyda olika saker. I mitt fall betyder det att jag är med i svenska kyrkan för att ha en gravplats och ett bröllop. Det är enda anledningen till varför jag vill vara med där.


Här betyder kristen att man är starkt troende. Går i kyrkan, ber bordsbön och allt sånt där. Gud har skapat oss. Om du nu skulle tro på Big Bang. Två stenar krockar och jorden uppstår så är det fortfarande Gud som har skapat de där två stenarna.

Jag är här för att lära mig om den amerikanska kulturen. Och ni ska veta att jag redan har lärt mig massor. Idag lärde jag mig att de ser på kvinnor på ett helt annat sätt. Redan innan idag har jag fattat att de flesta kvinnor gifter sig ungt och skaffar barn. De är beroende av män. Männen ser på kvinnorna som att de är beroende av dem.

I sverige uppmuntrar vi kvinnor att först skaffa jobb och stadig inkommst innan man gifter sig och skaffar barn. Jag skulle aldrig i min själ gifta mig innan 25. Många svenska tjejer/kvinnor tänker nog som jag.

Om folk säger att jag inte ger det en chans, att jag måste studera och lära mig hur det går till. Jag måste inte vara som en amerikan jag behöver bara studera det. Om de säger att jag inte gör något av det så har de fel. Jag har lärt mig så mycket och jag vet att man inte kan lära sig utan att försöka lära sig någonting.




Hemma i Sverige har jag kämpat länge med att våga säga vad jag tycker, att ha en egen stil och stå upp för mig själv. Jag är faktiskt ganska stolt över mig och jag mår bra när jag vågar gå en egen väg. Här känns det som att allt det jag har kämpat för inte kan andvändas här. För jag vågar knappt säga någonting längre. Jag är inte samma glada och goa tjej som hemma i Sverige. Förhoppningsvis kommer jag att kunna bli det här också.


Oj vad rörigt och konstigt detta inlägget blev. Jag brainstormade bara!

Nu ska jag sova. Imorgon måste jag tillbaka till den hemska skolan.


Riverrafting!

Hej!

Idag har det varit en rolig dag. Även fast jag fortfarande längtar hem så har jag tänkt på andra saker också. Vi var i Cherokee indianernas naturreservat och gjorde lite forsränning. Åkte hemifrån vid 8.30 och kom hem vid 18.00 typ.

Forsränningen var faktiskt rolig! Vi åkte på ett rätt lugnt ställe med tanke på att vi hade småbarn med oss. Heather köpte lite vykort som jag ska skicka hem. Måste bara köpa frimärken! Jag har inte gjort det än och jag skulle gjort det när jag var i NYC!

Funderar på att kolla på SATC filmen nu. Men det blir nog bara att svara på lite mail och mysa lite medans jag läser svenska bloggar och Aftonbladet. Sätter nog på lite Erik Hassle också. Eller ABBA?! Det får bli ABBA!

Imorgon ska jag till kyrkan igen. Söndagsskola och det där andra man gör på söndagar.

God Natt underbaringar!

Dagens fråga?

En sak som jag har gått och tänkt på hela dagen är att folk här säger att de är emot sex innan äktenskap. Men varför är det så många på mitt High School som går omkring gravida?

I sverige är det väldigt ovanligt att en tjej i 15 årsåldern föder ett barn om de blir gravida. Oftast gör man abort. Är det så att de både är emot sex och abort?

Aja, idag har det varit skola som vanligt. Det var faktiskt lite bättre idag. Det var fler folk som pratade med mig. Det finns en kille i min engelskaklass som brukar snacka med mig. Vi var med varandra en stund i korridåren på väg till nästa lektion. Han är så sjukligt lik min kusin Emil. Ända skillnaden är väl att han är svart men annars är allt extremt likt. Sen är det en annan kille som kallar mig för Sweden. Haha! Även om inte tjejerna pratar med mig så mycket så gör i alla fall killarna det.

Snart kommer min Area Representant hit och ska äta middag. Förhoppningsvis får jag sitta och prata med honom lite ensam. Behöver prata lite om min hemlängtan tror jag. Fast å andra sidan kanske det är jobbigt att prata med någon man alldrig har träffat. Upp till bevis!

P.S Heather gör den godaste hemmalagade salsan jag någonsin har ätit!!!!! D.S

Hasta la vista!

Homesick!

Jag längtar hem! Jag vill åka hem och vara med kompisar, skolka på espresso house, kramas med Johanna, sitta på bibliotekt i höstmörkret, dansa, träffa mamma och pappa. Bara vara mig själv!

Thunderstorm!

Det åskar här just nu! Kom precis hem från kyrkan.

Min dag har sett ut ungefär som igår. Engelska, Musik, Tyska, äcklig mat och Geometri. Efter skolan ringde jag pappa en stund och sen fick vi bråttom till en snabbmatsresturang inne i Cleveland.

Någon har sett mig i kyrkan i söndags och ringt en kvinna som har en dotter i min ålder. Kvinnan ringde sen min värdmamma och de bestämmde att vi skulle äta middag ihop. Så så blev det! Efter det var jag på en ungdomsgrej i kyrkan. Jag har fortfarande lite svårt för allt det här med att sjunga om gud, be och allt sånt där. Det känns liksom som att jag inte borde vara där.

När jag kom hem hade jag fått 9 st mail! Vad de än handlar om så är det underbart att läsa dem! Min hemlängtan viker sig inte och jag hade mer än gärna legat hemma i min egna säng.


Jag failade totalt på matteprovet idag men jag fick jättebra på tyskan. Eftersom att jag skrev saker på provet som vi igentligen inte har lärt oss än. Vi fick den sämsta läxan i tyskan idag. Jag måste göra ett pussel! I skolan är så barnsliga. De springer omkring och skriker och är allmänt jobbiga. Nu säger inte jag att jag är den bästa och mest mognaste människan i världen men det är bara så jobbigt att ha höga ljud omkring sig hela tiden.

Nu är det bara två dagar kvar i skolan innan helgen. Skönt! Fast då kommer typ hela släkten hit så det lär inte bli en lugn stund då heller.

Nu ska jag sova! Hasta la vista!

Denna dagen var intressant!

Idag var första riktiga skoldagen. Bussturen dit var hemsk! Ni vet de där gula skolbussarna som de har här är inte alls lika fina som Västtrafiks fina blåa bussar. Det är typ 50 pers i en buss för 20 pers och alla fönster är öppna för att det är å varmt. Det blåser så mycket så att det slår i ansiktet.

Väl i skolan så har allt gott bra. Jag fattar språket och har snackat med många människor. Fick till och med någon killes nummer. Jag hade någon att äta med som tur var och det var nästan alltid någon som följde mig till lektionerna. Första lektionen var Engelska. Då satt jag brevid en kille som jag hade träffat precis innan. Vi skulle jobba i grupp så då blev jag den enda tjejen bland 4 killar. Alla blir så himla fasinerade av mig. De tycker att det är asballt att jag kommer från Sverige och de älskar min accent. En sjysst kille följde mig till Guidence office och jag fick min kod till bamba.

Andra lektionen hade jag typ en musiklektion. Det första läraren gjorde när jag kom in var att berätta en historia om vad som hade hänt honom i helgen. Han hade råkat kyssa en kille! Haha! Jag kommer alltid att minnas honom som läraren som kysste en annan kille. Den lektionen var rätt chill och vi fick mest lyssna på musik och prata om den typ. Jag sak ta med mig svensk musik dit. Tar ju vad jag har i min Ipod. Funderar på lite Veronica Maggio och sen Takida.

Efter det hade jag tyska och min lärare gillade min tyska dialekt jättebra. Mitt i den lektionen var det lunch och ni kan säkert gissa vad det var jag åt. Pizza så klart och översaltade pommes. Jag var typ den enda som köpte vatten!

Matten gick ganska bra coh min lärare skulle ge mig extra credits för att jag var där men han bryr sig inte om jag inte klarar testen nu i början. Här får ma päng efter sina prestationer. På tyskan idag vann jag tex en tävling och då fick jag en läxlapp. Om jag någon gång inte orkar göra läxan så kan jag ge den lappen till henne och så räknas det inte att jag inte har gjort den typ. För varje rätt svar du har så får du typ extra poäng.

Bussturen hem tar evigheter och bussen är knökfull. När jag kom hem fick jag pappa Jessica en stund och så ringde jag pappa. Den här gången grät jag. Haha!

Hela dagen har jag fått massa frågor om Sverige, om jag är ny, vad jag gör här, om jag pratar svenska och massa mer. Vart jag än gick fick jag typ höra "There is that Swedish girl!", " Have you met the Swedish girl?" och massa sånt. Jag är typ känd! xD

Annars så gillar jag faktiskt inte skolan alls. Jag tror att tonåringar i USA inte växer upp lika snabbt som i Sverige. Det kändes liksom som att jag var deras mamma eller något. När jag var i nedre tonåren kämpade jag jättemycket för att våga klä mig i en egen stil och nu är det jättejobbigt att inte kunna klä sig som jag vill. I Sverige uttrycker vi oss med våra kläder och man kan se på kläderna vilken sorts personlighet en människa har. Här går alla omkring i samma piké och jeans. Det känns liksom inte som  att jag kan uttrycka mig och visa folk vem jag är om jag inte får klä mig som jag vill. Det låter kanske dummt men jag känner verkligen obekväm i den situationen.

Nu sitter jag och lyssnar på svensk radio! Rix Fm närmare bestämmt! Nu ska jag sova också för jag är så trött och jag måste upp tidigt imorgon. God natt!

Nu känns det lite bättre :)

Nu har jag varit och shoppat med Kathy. Det är Darwins syster. Jag köpte två toppar och ett shärp. Självklart gick jag in på starbucks en snabbis och köpte en islatte med vaniljsmak.

Jag pratade nyss med min pappa och jag grät inte! Det är stort för mig! Jag har gråtit varje gång jag har pratat i telefon så det är verkligen jättebra.

Om en stund när jag har smällt min mat ska jag gå ner i gymmet och springa en stund :) Klockan är nog typ halv 2 på natten hos er nu . Här är den 19.30.
Imorgon börjar skolan på allvar. Lets se how that goes!

Hasta la vista!

Första dagen i skolan!

Så idag har jag varit i skolan för första gången. Vi var bara där och valde ut kurser och så gick vi runt och jag fick lära mig vart alla mina klassrum är. Så jag ska ha fyra lektioner per dag. Alla lektioner är en och en halv timma långa och så har jag en lunch på en timma vid halv 12.

Först har jag Engelska, andra lektionen har typ någon musik grej som man tydligen bara typ chillar på och efter det är det lunch. Sen har jag tyska och geometri. Det ska bli intressant att se hur jag klarar matten. Men som tur är har jag redan gjort geometri på gymnasiet hemma i Sverige. Usch vad jag saknar min vanliga skola och alla kompisar nu.

Alla får sin hemlängtan på olika tider. Jag tror att jag kommer ha det svårast nu men att det kommer vara lättare senare på året.

Så skolan har massa regler som jag måste följa. Typ som att jag måste ha ett shärp på mig, de vill typ att man bara ska ha piké t-shirts, shortor med krage på coh instoppad i byxorna. Massa trams helt enkelt. Det börjar kännas lite instängt faktiskt.

Den är jättestor! Deras matsal var typ lika stor som min skola hemma i Sverige.

Ikväll ringer förhoppningsvis min mamma hit. Det ska bli skönt att få prata lite.

Hasta la vista!


Humöret går upp och ner!

Nu är klockan ungefär 22.20 här :) Jag ligger i sängen och ska snart sova. Imorgon ska jag åak till skolan med Heather och vi ska välja ut lite kurser jag ska ta. Idag åkte vi ut och åt buffé och jag tog Tacos. Det var bara jag och Heather. Lena och Odd ringde och jag blev så glad!

Sen åkte vi och shoppade lite:) Jag köpte ett par Converse för typ 250 spänn! Jag köpte också en vanlig svart t-shirt och en liten söt pyjamas till Jessicas födelsedag. Hon fyller 7 år! Tog också en latte på Starbucks! måste ju passa på när jag är i närheten. Eftersom min skola ligger mitt ute i buschen så finns det ingen restaurang där.

Efter det hade vi The talk! Ni vet samtalet där de berättar alla regler och vad de förväntar sig av mig. De vill att jag ska städa mitt rum, badrummet, betygen ska vara bra och jag får inte ha för korta klänningar typ. Sen får jag inte åka bil med tonåringar som kör. Det måste alltid vara en vuxen som kör. De vill att jag ska träffa killar i grupp och de vill träffa alla mina kompsars föräldrar typ. Ni vet sånt där trams som vi inte har i sverige. Men det är ju bara för ett år så det är okej.

Vi har ett gym här så efter det sprang jag i typ en kvart och gjorde lite andra övningar.



Tänkte ladda upp mina shoppingbiler på bloggen och allt annat på FB!



mitt badrum som jag delar med Jessica





Vardagsrummet! Det är faktiskt ännu finare och större än vad det ser ut på bilen :)



Har ingen bild på mitt sovrum än men det kommer snart! :) tror inte att jag har så mcyket att göra imon så det kanske kommer då :)


Carpe diem!

Första dagen i kyrkan

Hej alla kära underbara vänner!

Idag var första dagen i kyrkan. Redan innan jag hade gått in kändes allt bara så himla fel. Så jag bara stannade och sa: This is so hard for me. Jag började gråta och Heather tröstade mig ute på parkeringen. Vi bestämmde att jag skulle vara med henne på söndagsskolan första gången.

Självklart kunde jag inte sluta gråta så jag var tvungen att gå ut och andra gången jag gick ut så stannade jag utanför resten av lektionen. Inne vid toaletterna kom det fram flera damer till mig och undrade hur jag måsse och de gav mig kramar och jag fick till och med deras telefonnummer. En gammal dam presenterade mig för sitt barnbarn som också precis hade börjat i min skola och hon känner ingen där än. Så hon sa att vi kanske kunde äta tillsammans för att hon inte hade någon att sitta med typ.

Efter söndagsskolan skulle vi gå i kyrkan. Det var faktiskt helt okej. De sjöng jättemycket och sen var det en man som pratade om att man typ inte blir lyckligare av pengar.

När jag kom hem ringde jag mamma och vi pratade ganska länge. Det var skönt att få lätta på hjärtat lite :)

Snart kommer det några grannar hit. Fast jag känner mig redo att sova nu och klockan är bara 14.00 här :P

Några tuffa dagar

Nu är jag hemma hos min värdfamilj i Tennessee. Hela tiden när jag har varit hemma i Sverige har jag kallat dem för min familj i USA. Inte värdfamilj. Men nu klarar jag inte av det. Min riktiga familj är hemma i Sverige och där kommer den alltid att vara.

Jag ska snart börja på ett längre inlägg om min vecka i NYC. Men jag har inte riktigt haft tid än men snart får jag det. Ville bara säga att jag är här.

Igår ringde min pappa och jag grät jättemycket. Jag har ju varit hemifrån mer än en vecka förut men då har jag inte varit på andra sidan Atlanten och jag har alltid vetat att jag snart ska komma hem. Nu måste jag sakna honom i ett helt år.
   Idag ringde mamma också. Då grät jag igen. Men det var ändå lite lättare än samtalet med pappa. Kanske för att jag satt i en bil med några från familjen. Jag vet inte.
  Men det kommer bli lättare och lättare att bo här. Idag var jag och Heather och shoppade. Typ shampoo och massa mat som jag gillar. Det fanns faktiskt ganska mycket saker som vi har i Sverige så vi köpte mest sådant.

Jag har ätit vattenmelon två dagar i rad och det gör att jag känner mig mer hemma eftersom att pappa alltid ger mig det. Och te! Vi har köpt Lipton te med vaniljsmak!


Nu ska jag sova för imorgon ska jag till kyrkan två gånger!!!!


God Natt!


I'm an actor!

Nu ar jag har igen! Idag ar det sista dagen har i NYC. Forts ska jag halla ett tal och sen ska vi ha pep talk typ. Ikvall ska vi ha en show, pizzaparty och ett disco! Haha!

Imorgon bitti kl 4 am. Alltsa kl 4 pa morgonen ska jag ta bussen till flygplatsen for att aka till Chicago och sen vidare till Chattanooga. Dar ska min vardmamma hamta upp mig och da ska vi aka hem och ha en slaktmiddag med slakten. Undrar hur det kommer bli?

Saknar alla otroligt mycket!!♥

Far far away!

Nu kom jag nyss hem fran en mysig dag pa stranden. Just like in Baywatch! Jag mar fint och imorgon ar sista dagen har. Jag och de andra svenskarna i min grupp ska upptrada som ABBA!


Det ar sa jobbigt att skriva utan svenska bokstaver och ar sajert jobbigt att lasa med sa jag skriver nar jag har fatt min dator pa lordag tror jag. Da kan jag skriva ett langt inlagg!

Ciao!

American fotball!

God morgon allihopa!

eller hemma hos er ar nog klockan tyd 15.00 just nu. Idag ar det bara chilldag. Vi ska ha en lektion pa morgonen och sen ska jag lara mig att spela americansk fotboll och ikvall blir det movienight. Imorgon ska vi till NYC och 5th Avenue ;)

Jag har det bra har annars. Mitt rum ar lite skabbigt men jag har borjat vanja mig. Ibland tanker jag pa engelska och jag kan prata lite battre.

Lagger upp bilder nar jag kommer till min vardfamilj och jag har min egna dator :)

Hasta la vista!

Chillin' in New York!

Nu ar jag i NYC! Hittar inte knappen som gor de svenska bokstaverna sa ni far forsoka lasa enda. Jag mar super men vi gor sa mycket hela tiden sa jag ar valdigt trott. Idag var jag pa Broadway, Soho och Chinatown! Kopte underklader pa Victoria Secret, en shorta pa Hollister och en I love New York t-shirt. Jag har atit min forsta bagel och druckit vaniljlatte pa Starbucks! det var val allt an sa lange.

Saknar er alla! Och min sang, den jag har har ar sa obekvam att man kan do!

Hasta la vista!

RSS 2.0